Начало

Добре дошли на страницата на  Българския учебен център „Родина“ в гр. Сейнт Питърсбърг, Флорида! 

Българският учебен център „Родина“ / Bulgarian Learning Center „Rodina“ е организация с нестопанска цел (under IRC Section 501(c)(3), регистрирана на 21 юли 2014 година, по законите на САЩ и на щат Флорида.

Към Българския учебен център активно действат българско неделно училище „Родина“ и група за народни танци „Шареница“.

В училище „Родина“ се изучават български език и литература, роден край, фолклор, народни хора и танци  и други родни предмети, преподавани от висококвалифицирани и дългогодишни педагози.

В група за народни танци „Шареница“ се изучават и практикуват танци, хора и ръченица от различни райони и етнографски области на България.

На 3 ноември 2013 година, българското неделно училище „Родина“ в град Сейнт Питърсбърг, Флорида, отвори за пръв път врати, по инициатива на български родители и педагози, желаещи децата от района на Тампа Бей да имат възможността, да изучават майчин, български език и българска култура.

През учебната 2015/16 г., училището е с одобрен проект от Министерството на образованието и науката в България, по Националната програма „Роден език и култура зад граница-2015 г.“, за финансово подпомагане на българските училища в чужбина.

От учебната 2016/2017 г., училището е включено в Списъка на българските неделни училища в чужбина, на Министерството на образованието и науката в България, по ПМС № 334/08.12.2011, заменено през 2018 г. с ПМС № 90 от 29.05.2018 г. 

Кликнете тук за страницата ни във Фейсбук.

За контакт: bglcrodina@gmail.com